workshop 'Back to the 80's'

WORKSHOP 'BACK TO THE 80's'

Weet jij nog op welke liedjes je vroeger danste? Naar welke winkels je ging om kleding te kopen die je ouders waarschijnlijk 'afschuwelijk' vonden, de platenzaak waar je lp's en casettebandjes kon kopen? Je weet wel die tijd waarin niet alles beter was, maar anders.
De jaren '80 zijn qua vormgeving een ratjetoe aan stijlen wat weer een jaren '80 vormgeving opleverde. Letters hoefde niet in balans, gebruik van vreemde vormen in neonkleuren en dat gecombineerd met felle kleuren. In deze workshop gaan we weer even terug naar die tijd. We gaan een poster (A4) letteren in de stijl van de jaren '80. Jouw eigen poster, jou muziek (en daar hebben we geen oordeel over!) en alles wat er in je hoofd voorbij komt. Ik leg je iets uit over de letterstijl van toen, dus wat letterteken ervaring heb je wel nodig..... hoewel, eigenlijk gaan we terug naar onze schoolagenda die we volplakten en tekenden met letters! Dus als je nog weet hoe dat ging, doe mee!

We beginnen met het maken van een Header boven aan de pagina, dit doen we gezamelijk maar je bent vrij je eigen vorm daarin te verzinnen. Ik neem je mee in de vormgeving van toen en laat je voorbeelden zien. Uiteraar leg ik ook uit vanuit welke indeling je kunt gaan werken en vertel dan hoe je die typische jaren '80 letters kunt tekenen. Daarna gaat de playlist aan met uiteraard liedjes uit de jaren '80. Je gaat je pagins nu vullen met liedjes, dingen, of woorden die je uit de tijd te binnen schieten! Je gaat vanaf dan wel direct op het papier werken, met eindeloos schetsen ga je het niet redden ;) Kies je voor fineliner in zwart wit? Of liever in kleur? Ik neem naast fineliners ook markers, viltstiften en (last but nog least) higlighters mee!

Iedereen mag meedoen, ook als je niet eens uit de jaren '80 komt, maar wel iets wil leren over die tijd en natuurlijk van die liedjes houd! (daarin ga ik geen consessie doen!)....

Als je eerder mijn workshop 'boodschappenbriefjes' hebt gedaan, kan deze workshop meteen een goede oefening zijn. Maar bovendien is dit apenkooien onder handletteraars....we gaan er gewoon lekker een 'old skool' letterfeest van wil maken! En schroom niet een zweetband om te doen, je plastic arbanden te dragen, je haar te toeperen.... rolschaatsen wel graag thuislaten ;)


WAAR EN WANEER?
Datum:
zaterdag 10 augustus
Tijd: 13:30 - 16:00 uur
Prijs: €45 inclusief materiaal om te gebruiken. Thee of sapje en iets lekkers.
Plaats: Brugman Art , Herenstraat 125 in Voorburg.
Tickets: te koop in de webwinkel!

De locatie in Voorburg is te bereiken via het Zwartepad 7 of ingang via de winkel in de Herenstraat 125. Er is gratis parkeren aan het Zwartepad (blauwe zone, 2 uur). Het treinstation Voorburg is 5 minuten lopen.

© 2011 - 2024 Handletters.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel