Recept tekenen

Workshop recept tekenen.
Dè workshop waar letters en illustraties samenkomen.
(2018: Deze workshop is ontstaan in een samenwerking tussen Theresa Hargers en Mirjam de Boer).

In deze workshop ga een een recept illustreren. Naast het leren van hoe je dat kunt doen leer ik je ook hoe je letters en tekeningen met elkaar kunt combineren tot een visueel verhaal. Bij het tekenen van een recept komt nèt iets meer kijken dan alleen maar ingredienten tekenen en het leuk vormgeven. Hoeveel heb je nodig van welk ingredient? Hoe lang moet iets koken of bakken? Hoeveel tijd kost het om te snijden? Een tijdslijn is wel belangrijk, maar hoe vertaal je dat in je vormgeveing? Je kunt dit allemaal meenemen in deze workshop recept tekenen, waardoor je recept er straks èn aantrekkelijk uitziet in een tekening èn het recept ook duidelijk is te lezen. Eingelijk maak je op een vrije manier een infographic!

Tomaten, kruiden, paprika. Met het tekenen en het letteren we eerst aan de slag. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen, wel goed kunnen kijken. Maar ook kijken kun je leren. We gaan van het tekenen van een tomaat, naar het schrijven van een boodschappenbriefje om het schrijven van verschillende letters te oefenen. Hoe vertaal je dat in je vormgeving? Hoe kun je je recept zo tekenen en letteren dat de volgorde van het recept ook duidelijk is. Klinkt dit moeilijk? De workshop duurt 4 uur. Dan heb je genoeg tijd én om te oefenen en ook om een recept te tekenen en helemaal uit te werken. Het uitwerken doen we allemaal met hetzelfde recept. Daarna kun je thuis lekker verder met het tekenen van je eigen recepten.

Zoek je naast je hobby koken nog een rustgevende hobby erbij? Dan is dit zeker een leuke workshop om te doen. Heb je niets met koken (niet getreurd, ik maakte ooit een twitter account aan onder de naam 'flopkok') maar wél met tekenen én het ordenen van recepten, dan ben je natuurlijk ook welkom ;)

Voor wie is deze workshop?
• Voor iedereen die van koken houdt.
• Voor iedereen die niet van koken houdt maar wel van tekenen.
• Voor iedereen die wel toe is aan een middag voor zichtzelf.
• Voor iedereen die het tekenen weer wil oppakken!
• Voor iedereen die een excuus zoekt om erbij te zijn!
• Voor iedereen die denkt LEUK!
• Voor iedereen die familierecepten wil vastleggen op een orginele manier.

Doel: Alle moeders en vaders die hard werken, vaak koken, alle ballen omhoog houden, een leuke middag te bezorgen. Een middag voor jezelf waarin je even niets hoeft, alleen maar doen wat je leuk vindt: tekenen! Zo kun je een dagelijkse sleur met tekenen véél leuker maken omdat koken iets is wat (bijna) dagelijks terugkomt.

In deze workshop komt heel veel bij elkaar: tekenen, schrijven/ letteren, maar ook het maken van een compositie en hoe maak je het nu overzichtelijk? Ik leer het je graag!

© 2011 - 2024 Handletters.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel