Workshop verknipte sprookjes

Verknipte sprookjes:
handlettering, illustraties & oneliners

€ 95,00

Sprookjes zijn zo bekend, dat het hele verhaal vaak samengevat kan worden in één beeld en één zin. Dat is het uitgangspunt van de workshop ‘Verknipte sprookjes’ van illustrator Caroline Ellerbeck en letter-kunstenaar Mirjam de Boer. Bij deze workshop ga je aan de slag met papier, pen en schaar en maak je een sprookjescollage van flarden tekst en zelfgemaakte illustraties.

Wat ga je doen?
Je wordt geïnspireerd iets nieuws te creëren waarbij beeld en tekst één worden. Caroline en Mirjam dagen je uit om iets neer te zetten wat in een oogopslag jouw sprookje of verhaal verbeeld, zowel in tekst als beeld. Je werkt met gekleurd papier, fineliners, stiften en een schaar. Je streeft naar minimaal kleurgebruik.

De groep wordt in tweeën verdeeld. De ene groep begint met letteren en de andere groep met het maken van beeld. Daarna keren we het om en aan het einde van de middag heb je een sprookje te laten zien!

Voor wie?
Iedereen, van elk niveau en met elke mate van ervaring is welkom in deze cursus.

Waar?
Orionstraat 13-15, 2516 AS Den Haag (Binckhorst). Gratis parkeren voor de deur.

Aanmelden:
Je kunt je met deze link gelijk aanmelden via de mail!

• • • • • •
Over Caroline Ellerbeck en Mirjam de Boer

Caroline Ellerbeck is al jaren werkzaam als illustrator en werkt voor verschillende opdrachtgevers en uitgeverijen. Het allerliefst maakt ze prentenboeken. In 2017 werd haar Sprookjesprentenboek genomineerd voor de European Design Award (finale status). Op dit moment heeft ze een in Villa Zebra (Rotterdam) een tentoonstelling van het sprookjes prentenboek. Het is een levensgroot pop-up boek waar je zelf  in kunt kruipen.

Mirjam de Boer studeerde Grafisch ontwerpen aan de Academie voor Beeldende kunst Constantijn Huygens in Zwolle en houdt haar hele leven al van letters. In het maken van beeld met tekst vindt ze haar passie. Ze werkte bij verschillende ontwerpbureau’s als Grafisch Ontwerper en had -11 jaar lang- haar eigen textielatelier. Sinds 2015 richt ze zich weer volledig op het Grafisch ontwerpen en geeft ze met veel enthousiasme handletter workshops.

© 2011 - 2024 Handletters.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel