Workshop 'Boodschappenbriefjes'

WORKSHOP BOODSCHAPPENBRIEFJES

AL een paar jaar letter is een paar keer per week mijn boodschappenbriefje.
Dat lijkt misschien onzinnig, want hè, waarom zou je daar nu zoveel tijd aan besteden. Ten eerste valt het heel erg mee qua tijd (gemiddeld doe ik over een briefje rond de 15 minuten). Maar daarnaast is het eigenlijk een perfect middel om je handletteren te oefenen.

Wil je verschillende letters leren tekenen? Waar moet je op letten en hoe kan je ze samen gebruiken. Graag leg ik je basis uit van hoe van een simpele basisletter een hele andere letter kunt maken. We blijven niet te lang hangen in perfectie, veel oefenen is de beste basis om het te leren. En dat gaan we ook doen in deze workshop. Na de workhsop schrijf je nooit zomaar je naam even op een kaartje ;) In deze workshop gaan we verschillende oefeningen doen waarbij je stap voor stap van basis naar freestylen gaat, perfect om te gebruiken in je dagelijkse leven, in je art journal of in je urban sketchbook.

De kracht van een booschappenbriefje is durven! En daar gaat deze workshop ook over.

'Gewoon doen' klinkt simpel. Maar daarom is het zo fijn om dit in een workshop te doen. Je grens opzoeken, of wellicht eroverheen gaan. Freestylen is voor mij beginnen zonder schets. Je reageert op wat je hebt gedaan. Een mooie manier om ook te leren improviseren. Want als het fout gaat kun je je werk -in plaats van weggooien- een andere wending geven. We hebben allemaal vaak een beeld in ons hoofd als we iets gaan maken. Maar wat gebeurd er als het 'verkeerd gaat' gooi je het dan weg? Durf jij het aan om 'zonder beeld voor ogen' verder te gaan? We gaan stoeien met composities (vlakverdeling), we gaan letters in elkaar over laten lopen, en vooral....gaan we spelen! Weet niet bang, je mag gewoon met een fineliner aan de gang... maar balpennen staan wèl op tafel.

Voor de oefeningen gebruiken we lekkere onzinteksten als boodschappenbriefjes en to do lijstjes. Eigenlijk leent de 'onzin' van de dag zich prima voor deze workshop. Ik leg je graag uit waarom het letteren van deze 'onzin' zo zinvol is. Wat je er van kunt leren zodat je dit overal, met elke quote of in je bulletjournal, kan toepassen.

Moet je een gevorderde handletteraar zijn om mee te doen? Heel veel kennis hebben? Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen, maar ook als je al wat langer bezig bent met handletteren is het denk ik heel leuk om eens een paar uur te gaan letteren op een hele andere manier. Dàt is zo leuk aan deze workshop: dat je even wordt uitgedaagd het even helemaal anders te doen, of in elk geval te proberen ;)

" IK HAD NOOIT VERWACHT DAT IK DIT ZOU DURVEN!"

Voor wie is deze workshop?
• Voor iedereen die wil leren letters tekenen en meer wil durven.
• Voor iedereen die eens anders wil letteren.
• Voor creatieven die het tekenen van letters weer willen oppakken.
• Voor grafisch ontwerpers en vormgevers die vinden dat ze teveel achter de computer zitten en niet meer weten hoe een potlood eruit ziet ;)
• Voor iedereen die eens wil worden uitgedaagd.


WAAR EN WANEER?
Datum:
zaterdag 3 augustus
Tijd: 13:30 - 16:00 uur
Prijs: €45 inclusief materiaal om te gebruiken. Thee of sapje en iets lekkers.
Plaats: Brugman Art , Herenstraat 125 in Voorburg.
Tickets: te koop in de webwinkel!

De locatie in Voorburg is te bereiken via het Zwartepad 7 of ingang via de winkel in de Herenstraat 125. Er is gratis parkeren aan het Zwartepad (blauwe zone, 2 uur). Het treinstation Voorburg is 5 minuten lopen.

© 2011 - 2024 Handletters.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel