ELKE DAG LETTERS!

In deze workshop 'Elke dag letters' daag ik je uit het handletteren te gebruiken in je dagelijkse leven.
Klinkt leuk, maar wat leer je nu in deze workshop? Mijn uitgangspunt voor mijn workshops zijn altijd: stel je hebt wit papier, je wilt handletteren en je hebt geen wifi (oftewel je kunt geen voorbeelden zoeken op bijvoorbeeld pinterest). Je haalt de inspiratie uit jezelf. Ik help je daarbij. In deze handletter workshop neem ik je mee, aan de hand van je alledaagse leven, op reis om betere en sterkere composties te laten maken. Dit doe ik niet aan de hand van mooie quotes die voor jou een speciale betekenis hebben, maar dit doe ik door je de de 'onzin' van de dag te laten letteren. Dat maakt handletteren stiekem veel leuker. Zo maak ik liever een briefje dat ik de batterijen van mijn achterlicht moet vervangen, dan dat ik dat ook werkelijk doe ;)

Aan de hand van de (on)zin van de dag maak je composities. Composities in de zin als vlakverdeling. Hoe zet je tekst nu mooi bijelkaar, maar ook hoe je daarmee kunt spelen. Je hoeft niet veel ervaring te hebben om mee te doen. Natuurlijk kun je na de workshop alles wat je geleerd hebt ook toepassen op het handletteren van een mooie quote of spreuk, of een mooi kaartje voor iemand.

Note 1: Als je drie verschillende letterfontsen kan tekenen kun je al aanschuiven in deze workshop.
Note 2: In de workshop handletteren 2.0 ga ik in het eerste uur nog een stuk doen uit mijn basis workshop, daarin gaan we wat dieper in op het 'zelf verzinnen' van letters. Daarna loopt de workshop door in deze vervolg workshop: Elke dag letters!

 

•• RIJSWIJK ••
>> workshop: Elke dag letters (vervolg)
Data: 22 oktober (zondag) van 14:00 - 16:30 uur
Locatie: Letterruimte (Cort van der Lindenstraat 18, Rijswijk). Gratis parkeren.
Prijs: €40 Dit is inclusief koffie/ thee, water op tafel en iets lekkers. Inclusief een werkschrift en materiaal dat je mag houden.
Ervaring nodig: Minimaal 3 verschillende lettertypen kunnen tekenen.
Aanmelden:
workshop [at] handletters.nl
Uileg: Klik hier voor meer informatie over deze workshop.

 

•• NIJMEGEN ••
>> Handletteren 2.0 *extra lang*
Data: 4 november van 13:00-16:30 uur
Een uitgebreide handletter workshop. We gaan nog een klein gedeelte doen uit mijn basis handletter workshop, waarin we iets meer aandacht besteden aan 'verzin je eigen letters'. Daarna gaat de workshop over in de vervolgworkshop ook wel 'Elke dag letters' genaamd. We gaan out-of-the-box bezig met compostitie. Hoe maak je nu een mooie vlakverdeling, laat je letters mooi inelkaar overgaan. Dit doen we aan de hand van alledaagse dingen ik nog steeds opschrijf als to-do lijstjes, boodschappenbriefjes. Misschien lijkt het onzin om dit soort alledaagsheden te handletteren, je kunt er ontzettend veel van leren en ik leg je graag uit hoe!

Locatie: In de oude werkplaats (Tweede Oude Heselaan 121, 6542 VC Nijmegen)
Prijs: € 58 Inclusief werkboek, materiaal, koffie/ thee en lekkers.
Ervaring nodig: als je drie simpele verschillende fontsen kunt tekenen, kun je meedoen!
Aanmelden: workshop[at]handletters.nl

 

Letterruimte

Letterruimte is de werkruimte van handletters.nl. Hoewel ik er graag werk geef ik er ook regelmatig workshops of creatieve avonden waar je aanwezig bij kunt zijn. Soms nodig ik ook andere letteraars uit om een workshop te komen geven, gewoon omdat ze iets heel goed kunnen dat ik graag met je wil delen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2017 Handletters.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel