• •   agenda klik hier

Wil je weten wie ik ben?
Mijn naam is Mirjam de Boer. Ik hou mijn hele leven al van letters. (En beeldmerken. En mooie schriften. En posters). Ik hou ervan beeld met tekst te maken. Of kan ik beter zeggen met tekst beeld te maken? Ik studeerde in 1999 af aan de Academie voor Beeldende kunst Constantijn Huygens (tegenwoordig ArtEZ in Zwolle). Na de academie werkte op ik op ontwerpbureaus. Na vier jaar kwam ik plotsklaps in de wereld van vilt terecht. Zelfs toen ik een textiel atelier had, tekende ik nog steeds letters (kijk hier maar eens). Sinds juli 2015 ben ik, na ruim elf jaar, gestopt met mijn atelier Mijnes zodat ik me weer volledig kan gaan richten op vak Grafisch ontwerpen. Sindsdien geef ik -naast mijn opdrachten- met veel enthousiasme workshops waar ik je onder andere leer om op een makkelijke manier verschillende letters te tekenen. Vandaar handletters, ik teken alles met de hand op papier.

Ben je op zoek naar strak gekalligrafeerde letters? Dan moet je niet bij mij zijn…
Handletteren moet vooral leuk zijn, vind ik. Niets mis mee om met passers, schetsontwerpen en scherpgeslepen krijtjes aan de slag gaan - maar ik doe het zelf liever uit de losse pols. Het is durven. En dat is moeilijk. En wat doe je als het niet helemaal gaat zoals je wilt? Niets weggooien, hooguit gummen en verder gaan. In de workshop gaan we vooral heel veel tekenen.

Waarom? Mijn uitgangspunt voor mijn workshops is altijd: stel je hebt wit papier, je wilt handletteren en je hebt geen wifi (oftewel je kunt geen voorbeelden zoeken op pinterest). Je haalt de inspiratie uit jezelf. En waarom letters? Omdat letters het leven zoveel leuker maken! Ik word blij van naar letters kijken - en natuurlijk van letters tekenen. Zonder al te veel hulpmiddelen, maar met een hoop lol. In de Basis workshop handletteren leer ik je verschillende letters tekenen, die je weer met elkaar kunt combineren, of nog leuker, die je jezelf helemaal eigen kunt maken. Daarmee ga je een compositie maken. Ik leer je hoe. Verder heb ik nog veel meer workshops die met letters te maken hebben.

Meedoen? In mijn agenda staan de data waar ik binnenkort een handletter workshop geef. Ik zie je daar graag om je mooie handletters te leren tekenen. Wil je liever een besloten workshop of iets anders? Mail me dan voor de mogelijkheden.

>> Handletters op instagram.
>> Handletters op facebook.

 

Letterruimte

Letterruimte is mijn werkruimte in Rijswijk (ZH) waar ik vaak ook mijn workshops geef. Hèèl soms nodig ik andere creatieven uit om een workshop te geven, gewoon omdat ze iets heel goed kunnen dat ik graag met je wil delen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2018 Handletters.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel